fj - corner

Keresés
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

archivum 21-40 > archivum 1-20

Kipróbáltuk az új aerobik-őrületet, a Fanatic Jumpot


Próbáltad már valaha trambulinon? Első ránézésre roppant egyszerűnek tűnik, pedig egyáltalán nem könnyű megtalálni az egyensúlyt, de amint sikerül, az aerobik egyik legszórakoztatóbb formája lesz a Fanatic Jjump.
Az új mozgásforma Rizmayer Bea segítségével hódít teret hazánkban, az ő Fanatic jump edzését próbálta ki a Blikk Fitt két újságírója, Nóri és Erika.


- A trambulinnak köszönhetően ez a sport az összes izomcsoportot megmozgatja. A folyamatos rugózás miatt ugyanis a lábak és a törzs is megfeszül, tehát már akkor is dolgozik a testünk, amikor még az aerobikot el sem kezdtük - mondta Bea.

- Nem feltétlenül követünk minden órán betanult koreográfiát, a Fanatic Jumpban az a jó, hogy már maga az ugrálás is élvezetessé és persze hatékonnyá teszi az órát. Elsősorban zsírt égetünk, de a trambulin segítségével nagyon hatékony erősítő órákat is lehet tartani, legyen szó akár comb, fenék vagy hasizomról.

Mivel a testünk nem a talajon van, hanem egy mozgó felületen, ezért az izmok már akkor elkezdenek dolgozni, amikor szinte még el sem kezdtük a gyakorlatot, hiszen az első lépés, hogy megtartsuk a saját testünket. Ezek után pedig következhetnek az erősítő feladatok - tette hozzá Bea.
Erika és Nóri először egy videón látta a Fanatic Jumpot, de ők is azonnal ki akarták próbálni ezt az új mozgásformát.

- Amikor a kisvideót néztem a neten, könnyed ugra-bugrának tűnt az egész. A trambulinon ugrálva már kevésbé, hiszen minden porcikámat használnom kellett ahhoz, hogy követni tudjam Bea instrukcióit. Igazán jó hangulatú alakformáló óra, igazi rugólábúaknak - magyarázta Erika.

Forrás: Blikk, 2011. 08. 26.


Te is lehetsz oktató
Te is lehetsz oktató, ugyanis szeptember 10-11-én Rizmayer  Bea és Illés Karolina Fanatic Jump képzést indít, melyhez nem szükséges aerobik oktatói előképzettség. Ha szeretnéd megtanulni a mini trambulinon végzett cardio tréninget, mely fejleszti az állóképességet és a mozgáskoordinációt, jelentkezz a www.fanaticjump.hu oldalon.
Rizmayer Beatrix honosította meg hazánkban
a Fanatic Jump nevű új edzésformátA Fanatic Jump órán az az első lépés, hogy mindenki megtartsa a saját testét.
Ezt követően jöhetnek az erősítő feladatok az edző utasításai szerintA Blikk Fitt két újságírója Erika (balra) és Nóri élvezte
a trambulinon végzett gyakorlatokatRTL Klub videó
Forrás: RTL Klub 
Frissítve: 2018. 02. 19.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz