Óratípusok - corner

Keresés
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Óratípusok

Órarendünket igyekeztünk úgy összeállítani, hogy minden korosztály, bármilyen kondícióval rendelkező vendégünk megtalálja a számára legmegfelelőbb óratípust és oktatót.

Pilates
Kíméletesen erősíti és nyújtja az izmokat, oxigénnel látja el a szervezetet. Jelentős mértékben javítja a testtartást, rugalmasabbá válnak az izületek, elmúlik a hátfájás. Gerinctorna, mely prevenciónak is kiváló hatású. A testedzés ellenére biztosítja a szellemi ellazulást. Az óra során a légzésünkre is figyelünk, így a tudatosság, önmagunkra való odafigyelés is fejlődik.

Jóga
A jógapózok megnyújtják és rugalmassá teszik az izmokat, ízületeket, gerincet és a csontrendszert. Edzik a belsőszerveket és idegeket is. A test karcsúvá válik. Megszabadít a fizikai és szellemi feszültségtől. A légzőgyakorlatok új erővel töltik meg a testet, segítenek az elme uralmáben. Egy mindenre kiterjedő élet-tudomány Indiából, az önfejlesztés legősibb módszere, magába foglalja a test, a lélek és a szellem fejlődését is. Kezdetben furcsa, kicsavart pózok sorozatának tűnik, de a rendszeres gyakorlás lehetővé teszi, hogy a jógázó megismerje a belső békét, az ember valódi természetét. Ez a jóga lényege - az önmegvalósítás.

Hot jóga
Az astanga vagy hatha-jóga klasszikus gyakorlataiból áll. Ezek a gyakorlatok leghatékonyabban segítik elő a méreganyagok eltávolítását és az egészséges emésztési tűz fellobbantását. Az összes ászana hatással van a sejtanyagcserére. A megfelelő légzés és a koncentráció által szabályozhatjuk a bhútégnit (a testet alkotó elemek föld, víz, tűz, levegő és éter emésztési tüzét). Az ászanákat szobahőmérsékletnél melegebb helyiségben ajánlott végezni, 36 fokos helyiségben 60%-os páratartalom mellett. A meleg és a magas páratartalom ideális körülményeket teremt a méregtelenítéshez és az izületi mozgékonyság növeléséhez. Ezáltal elkerülhetők a sérülések, és az emésztés tüze könnyebben lángra lobbantható. Az izzadás méregteleníti a testet és kitágítja szervezetünk csatornáit. A gyakorlás előtt 2-4 órával ne együnk semmit. Inni viszont lehet és kell is, mivel az izzadás során sok folyadékot veszíthetünk.

Csípőnyújtó és vállnyitó jóga
A csípő problémái sokak számára okoznak mindennapos zavaró tüneteket, amelyek megnyilvánulnak a járás közbeni fájdalmakban, a csípő merevségében, a test aszimmetriájában, amely kiterjedhet a vállak és a gerinc területére, ezáltal problémákat okozva a nyakban és a fejben, de lefelé haladva gondok jelentkezhetnek a térdben és a bokákban is. A csípő mobilitásának helyreállítása, a csípő körüli izmok megerősítése és a csípő ízület körüli inak, izmok és szalagok nyújtása, valamint a medencét alkotó csontok helyzetének helyreállítása segíthet az ilyen jellegű problémák kiküszöbölésében. A medence csontjainak elmozdulása a szülés közben természetes jelenség, azonban ritkán foglalkoznak a helyes visszaállításukkal, ami viszont sok tünet mögöttes oka lehet. A medence feszültségéből fakadóan pl. alhasi fájdalmak, vagy medence alapi visszerek alakulhatnak ki, derékfájás és nyaki fájdalom, stb. De ha egyszerűen csak a csípő túl zárt, vagy hajlékonyabb szeretne lenni valaki, akkor is szívesen javasoljuk a csípőnyújtó és vállnyitó jógát.

Alakformáló
Súlyzóval, gumikötéllel és más kis eszközökkel színesített, erő-állóképességfejlesztő óra. Az összes izomcsoportot átdolgozzuk, különös tekintettel a hölgyeknél - kritikus - testtájékokra (csípő, has, comb). Az óra során az edzői instrukciókkal kellően leterhelhetjük az egész szervezetet, a folyamatos ellenőrzésnek köszönhetően biztosan jól hajtjuk végre a gyakorlatokat és a megfelelő terhelést kapjuk.

Spinracing
Magas intenzitással és pulzusszámmal végzett erő-állóképességi, kondíció fejlesztő, egész testet megmozgató mozgásforma, mely hatékonyabban égeti a zsírt és formálja, szálkásítja az izomzatot. Olyan edzésforma ahol a kényelmi zónán kívül hajtjuk végre a gyakorlatokat. Ötvözi a funkcionális edzéseket, a saját testsúllyal végzet gyakorlatokat valamint a szabadgyakorlatokat súlyzókkal. A dinamikát és a statikus elemeket egyaránt!

Spinning®

 
A Spinning® edzőteremben végzett, zenére végrehajtott szabványosított csoportos kerékpáros edzésprogram. A Spinning® elnevezés nem a teremkerékpáros edzések összefoglaló neve, hanem ezen edzésmódszerek egyik fajtája. Megalkotója Johnny Goldberg amerikai kerékpárversenyző. Kiváló kardió edzés, mely egyszerre fejleszti a testet és a lelket, a mentális képességeket, valamint
 az állóképességet. Kortól, nemtől, edzettségi szinttől függetlenül bárki végezheti.
ÚJ
Spin Cross Over
A 60 perces óra első 30percében spinracing óra jelleggel tekerünk, majd erősítő blokkokkal turbózzuk fel a hatékonyságot.Az erősítő blokkokhoz a legváltozatosabb eszközöket használjuk, pl súlyzó, rúd, gumikötél, de akár TRX is. Azoknak ajánljuk, akik nem szeretik a monotonitást, de a hagyományos alakformáló óráknál erősebb terhelésre vágynak.
ÚJ
Freek (kezdő) Step
A FREEK® STEP órán a modern STEP aerobik alapjait felhasználva építünk fel egy hatékony kardio edzést. A FREEK® Cross módszernek köszönhetően, a step paddal még csak most ismerkedők is könnyedén követhetik a rövid lépéssorokat. Így semmi sem gátolja meg, hogy egy igazán szórakoztató állóképességi, zsírégető tréningen vegyünk részt.

Step

Egy kifejezetten haladó szintű, táncos elemeket tartalmazó óra, ahol a steppadra való fel- és lelépkedéssel a zsírégetés és állóképesség fejlődését érjük el. Így nemcsak az alakunk formálódik, de a koncentráció és korrdináció is fejlődik, valamint kifejezetten jót szórakozhatunk a változatos zenékre!

Cross training

„Az evolúció által kialakított testünk rendeltetésszerű használata, a vele született kapacitások életben tartása, optimalizása″ (Radnai Tamás) A Cross Training a természetes mozgásokat utánozza, így minden egyes edzés az egész testet megdolgozza. A testünket a Cross Training során egységként kezeljük és nem izomcsoportonként. A Cross Training-től izmosabb, erősebb, kitartóbb és rugalmasabb leszel. Leggyakrabban a saját testünket használjuk ellenállásként, de többféle eszközt is igénybe lehet venni (súly, kötél, kettlebell stb.) A Cross Training-et végezhetjük önálló tevékenységként vagy valamilyen sportág specifikációjaként. Az edzések alkalmasak izomnövelésre és zsírégetésre is egyaránt. A Cross Training arra törekszik, hogy minél inkább elmossa a kardió és erőedzés közötti határt, így alakítva ki az egyén számára szükséges erő-állóképességet. A rendszer 10 fizikai képesség fejlesztését célozza meg: Erő, hajlékonyság, teljesítmény, koordináció, agilitás, keringés-légzés állóképessége, egyensúlyérzék, pontosság, kitartás, gyorsaság.

Full Body
Rendkívül hatékony erő-állóképességi, általános kondíció- és erőfejlesztő edzés. Cél a test teljes átmozgatása, erősítés és a kondíció növelése.
Ezen kívül rendkívül jól fejleszti a "mentális állóképességet", hiszen minden egyes órán meg kell küzdeni a feladatokkal.
Az órák változatosak, és annyi lehetőség van a feladatok összeépítésében, hogy akár kezdő vagy, akár jó kondival rendelkező, meg fogod találni a saját kihívásodat.
A súlyzós és saját testsúlyos gyakorlatok váltogatják egymást, így az edzés tartós eredményt biztosít.

TRX®
TRX a gyógytornától az élsporton át a testépítésig mindenütt megtalálható. A jógában és a pilatesben is. Olyan alvó izomrostokat tud megdolgoztatni, amiket súlyzóval eddig nem. Mivel nem izolált a tréning, stabil és instabil felfüggesztési pontok vannak, az egyes gyakorlatoknál végig kell a törzsizmoknak dolgozni, ez pedig nagy előny. Itt mindig a hétköznapi élethez hasonló feladatot kapnak az izmok. Mivel a TRX-szel funkcionális mozgást végzünk, ezért összehangolt kinetikus láncot alkotnak az egyes elemek. Ezzel az eszközzel sok csavaró mozgást is kell végezni. A fitnesz termek vendégei kockás hasat, feleslegtől mentes alakot szeretne. Ezt legjobban a nagyon pörgős erő-állóképességi edzésekkel lehet elérni, ahol egyszerre dolgozik az izomzat és a keringési rendszer.

Zumba®
Fülbemászó latin dallamok, viszonylag könnyen elsajátítható koreográfia, hihetetlen hatékonyság jellemzi ezt a stílust. Ez a fitness program bár jótékonyan fárasztó, hatalmas energiával tölt fel. A zumba-hívők fejlesztik az állóképességüket, szebbé formálják idomaikat és természetesen nagyszerűen szórakoznak. A programba épített latin ütemekre mozogva megtanulod a samba, a flamenco vagy akár a merengue alaplépéseit.

Gerinctréning
A tréning célja a gerinc mozgását befolyásoló izmok (hát, has, mell, vállak, fenék) alapos átmozgatása, erősítése és nyújtása. Egyszerű, mégis különleges mozdulatok, sajátos zenei anyag, ezáltal sajátos hangulat jellemzi az órát. A hátfájás pedig már 2-3 tréning után megszűnik!
A gerinc a kor előrehaladtával kivétel nélkül mindenkinek kopik, tornáztatása, karbantartása lelassítja ezt a folyamatot. Különösen ajánlott ülőmunkát végzőknek, kismamáknak (szülés előtt és még inkább után!).

Has-fenék-comb és kritikus zónák
Az óra célja, a női test kritikus pontjainak alapos átmozgatása, az izomtónus növelése, az esetlegesen lerakódott zsírpárnák eltüntetése. Az rákon a legkülönfélébb eszközöket és gyakorlatokat alkalmazzuk, így az órák nem unalmasak.

Alakformáló + Stretching

A 60 perces alakformáló órát 30 perces alapos lazítással és nyújtással zárjuk, mely során minden izomcsoportot megnyújtunk és ellazítunk. A légzőgyakorlatokkal és relaxációval kombinált óra rész ideális, ha kikapcsolódnál és önmagadra figyelnél, és ha célod a hajlékonyság-rugalmasság fejlesztése.

Kismama torna
A várandósság alatt számos testi problémával szembesülnek a kismamák, melyek testmozgással orvosolhatóak.
A speciális gyakorlatok fejlesztik az állóképességet, a különlegesen igénybe vett izomcsoportokat (medence, hát, gát) erősítik, rugalmasabbá teszik. A torna csökkentheti a depressziót, szorongást, a mindennapi gyakorlatok javítják a vérkeringést, a kismamák jobban alszanak és egészségesebbnek érzik magukat. A torna segítségével elsajátíthatják a különböző légzéstechnikákat is. A gyakorlatok nem csak egy adott izomcsoport erősítését jelentik. Hasonlóan fontos bizonyos izmok ellazítási képességének fejlesztése. Lazítás és feszítés, relaxáció és izomerő-fokozás - ezek a kismama torna-gyakorlatok közös ismérvei. Az óra 10-15 perc relaxációval zárul. Az órák alatt tanácsokat, információkat kaphatnak a kismamák a várandósság és szülés testi-lelki változásairól, vajúdási pozíciókról, a természetes fájdalomcsillapítás módszereiről, babaápolásról és a szoptatásról. Betöltött 14-15 héttől várjuk a leendő édesanyákat.

Baba-mama torna
A baba-mama tornán elsősorban az anyák mozognak, egy nem megerőltető alakformáló órát kell elképzelnünk. Minden izomcsoportot átmozgatunk, nagy hangsúlyt kapnak a problémás területek (far-, comb- és hasizom) és a szoptatás és emelgetés miatt igénybe vett hátizom.
Torna elején a babákat is átmozgatjuk mozgáskoordinációt fejlesztő gyakorlatokkal. Bizonyos gyakorlatokat babával együtt végzünk, majd az óra végén fit-ballon vagy kézben tartva meghintáztatjuk Őket, ezzel is fejlesztve egyensúlyérzéküket.
A differenciálást kihasználva, aki idősebb babával érkezik (6-8 hónapos vagy még idősebb) már végezhet nagyobb intenzitású, megerőltetőbb gyakorlatokat. A már nem szoptató édesanyák súlyzót is használhatnak.
A tornára 10-12 hetes korú babával már lehet jönni.
Lehetőség van a babamasszázs elsajátítására is.

Zsírégető

Az óra első felében jó hangulatú, koreografált mozgást végzünk, a pulzus megemelése céljából, majd erősítés minden izomcsoportra változatos eszközökkel és saját testsúllyal.

Box

Ökölvívás az alapoktól a haladó szintig, akár verseny felkészítésig, korábbi magyar válogatott edzővel! Ha már egy ideje ki akarod próbálni a valódi boxot, akkor itt a lehetőség, hogy egy profitól tanulj!

Súlyemelés

A súlyemelés olyan sportág, ahol a cél a lehető legnagyobb súly rögzített szabályrendszer szerinti fej fölé emelése.
Két fogásnem létezik; szakítáa és lökés. Az órán ennek a sportnák az alapjait, szabályos végrehajtás módját sajátíthatjuk el.
A cross training szerves része a súlyemelés, ezért raktuk bele órarendünkbe ezt az óra típust. Aki szeretné a súlyemelés alapjait megismerni vagy aki a csoportos cross training órákhoz az alapokat elsajátítani azoknak ajánljuk.

Video Bike

Ezen a különleges órán egy óriás kivetítő előtt tekerünk: a 3D hatásnak köszönhetően az izzasztó edzés varázslatos élménnyé válik! Barangold be a havas hegyeket, az országutakat és erdőket, a legpörgősebb zenék kíséretében!
 
Frissítve: 2018. 02. 19.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz