riportok - corner

Keresés
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Szatyi vendége: Dr. Gálvölgyi Mária
Vendégem dr. Gálvölgyi Mária közgazdász, 5 gyerkőc nagymamája.

Próbáltam összeszámolni a sportban együtt eltöltött éveket -s mivel még edzői pályám elején voltam, mikor Te rendszeresen, lelkesen látogattad az óráimat a BVSC-ben, nagyjából 25-26 éve vagy a vendégem! Akkor még pörgős, szökdelős aerobik órákat nyomtunk együtt, ma már a nyugodtabb tempójú pilates óráimat látogatod minden kedden és csütörtökön.

Hova vezethető vissza a sport szeretete és a kitartásod?
Még általános iskolás voltam, amikor a Központi Sportiskola (KSI) alakulóban volt, és itt Zuglóban toboroztak gyerekeket. Meghatározó volt számomra, amikor engem is kiválasztottak atlétikára. "Hungaria" feliratú tréningben masíroztunk, nagyon élveztük az edzéseket, még akkor is, ha  a Népstadion körül  bizony két kör volt csak a bemelegítés! Kíváló  sportolók voltak az edzőink, és fantasztikus sporttáborokban töltöttem a nyarakat. Életem részévé vált a sport.  Később sem adtam alább, középiskolában még kosaraztam is, bár "magasságom" miatt itt inkább a gyorsaságom miatt jöhetettem számításba. Később, aktívan teniszeztem és még síeltem is. Ez utóbbi kicsit ketté is törte mozgalmas "sport karrieremet", mert egy térdszalag szakadás után már óvatosabb duhajjá váltam.

Aktív nagymamaként miben segíti a rendszeres mozgás a hétköznapjaidat?
A rendszeres mozgás a lét alapja. Három nagyobbik unokámmal sokszor biciklizünk, a Rákospatak mentén tekerünk.  Úszni még csak tanulgatnak, de a Paskálban már kipróbáltuk magunkat. A két kisebbik még totyogós, hozzájuk  kell igazán a kondi. Sok velük az elfoglaltságom, de  ha egy ideig nem tudok órára jönni, már elvonási tüneteim vannak.  Egyszerűen rosszabb a közérzetem.

Emlékszem, hogy sokszor magaddal hoztad az edzésekre Ritát, az egyik lányodat. Mennyire sikerült a sportos életmódot továbbadnod a családodnak, unokáidnak?
Tulajdonképpen mindkét lányom  sportolt, csak manapság nem mindig tudnak időt szakítani rá. Azt gondolom, hogy az unokáim már lekörözik őket, ami  - ugye - a Nagyi tetszését  igen csak kiváltja. Egyetlen kislány unokámat korábban balettra vittem, most teniszre jár. Egyszer elvittem hozzád a Pilates órára, és a nyújtásnál lehetett volna spárgázni. Ez az ami  nekem  nem ment. Otthon Lili közölte: Nagyi majd én megtanítalak rá, ez mégse járja☺.  Hát így vagyunk.

Említetted egyszer, hogy a mozgás örömén túl az itteni közösség, hangulat is sokat számít. Mit értesz ezalatt?
Nagyon szeretem a délelőtti órák  előtti társalgásokat. Már azon vettem észre magam, hogy mindig egy kicsit  korábban érkezem. Egy dolog, hogy nyavalyákról esik szó, de  sok okosságot is megosztunk egymással. Persze a jó hangulat nem csak az órák előtti-utáni eszmecserén múlik, hanem az órák légkörén is. Szatyi-Mama  (bocs) nem hagyja, hogy ellazsáljuk az órát. Sokszor úgy érzem, hogy már nem bírom, de egy odaillő beszólás feldob és utolsó energiáimat is valahogy képes vagyok mozgósítani. Szeretek hozzátok járni. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy az utcánkban öt házra van egy fitness klub, de meg sem fordult a fejemben, hogy akárcsak benézzek hozzájuk.

Mit üzensz azoknak, akik még nem szánták el magukat, hogy eljöjjenek és életük részévé váljon a mozgás?
Kicsit közhely, de sosem késő elkezdeni. Amikor jártamban keltemben említem, hogy heti két délelőtt tornázni járok, azt hallom, hogy jaj de jó,  akkor ők is. Én biztos lelkesítek mindenkit. Sokszor ismétlem, hogy ha fáradt vagyok, akkor is elvonszolom magam tornázni, mert tudom, hogy 10 perc sem kell, életre kelek. és utána jön a semmihez sem hasonlítható jó érzés.

Nagyon köszönöm Marcsi az elmúlt 25 évet és ugyanilyen kitartóan, vidáman csapjunk bele a következő 25-be!
Úgy legyen!
Niki vendége: Gál Zsófia
Riportalanyom: Zsófi, alakformáló illetve Spinning óráim lelkes résztvevője. Az idei fogyiverseny 1. helyezettje.

Szia Zsófi! Mióta jársz ide, miért minket választottál?
Januárban kezdtem el járni edzeni, azért, mert formába akartam hozni magam (ciki volt lihegve feljutni a harmadikra.) A termet kb.2 éve kinéztem magamnak, de mindig volt valami, ami miatt mégsem jutottam el. 10 perc sétányira lakom a Cornertől, jó az órarend, a terem felszereltsége, mindenki barátságos, szinte családias a légkör.

Miért kedveled az óráimat?
Az óráidat nagyon szeretem, leginkább azért, mert nemcsak pörgősek, hanem igen erősek is. Emellett a hangulat is nagyon kellemes, mindenkivel kedves vagy és lelkes. Megmutatod mit, hogyan kell csinálni, velünk együtt csinálod a gyakorlatokat. Sugárzik rólad, hogy szereted, amit csinálsz.

Mit jelent számodra az edzés?
Az edzés számomra stresszoldás, az egésznapos irodai lét minden feszültségét le tudom vezetni, segít ellentételezni azt, hogy a munkámban csak szellemileg fáradok el. Emellett persze az is jó, hogy a testem is változik, az állóképességem évek óta nem volt ilyen jó.

Mik a kedvenc gyakorlataid?
Jó kérdés, nagyon szeretem a magaspadra fellépést, na meg a kitöréseket. (pár hónappal ezelőtt biztosan azt mondtam volna,hogy ezt utálom a legjobban.) Nagyon szeretem a derekas gyakorlatokat is.

Ha jól tudom Te nyerted az idei fogyiversenyt, miért neveztél?
A versenylehetőségre először csak legyintettem, aztán az utolsó pillanatban neveztem, mert végülis ez is egy lehetőség volt arra, hogy változtassak a kinézetemen (is). Az étkezésre azóta is figyelek (azt hiszem egyébként is ez volt a döntő nálam) plussz edzeni is rendszeresen járok. Összességében nagyon jó ötletnek tartottam (és tartom is) ,mert kellő elszántság mellett tényleg gyökeres változást lehet elérni vele. Amúgy én magam is meglepődtem, de az első pár napot leszámítva abszolút nem szenvedtem, sőt a végén már szinte rosszul éreztem magam,ha valami miatt nem tudtam elmenni edzeni.

Köszönöm Zsófi
Attilai vendége: Kaszál Norbi
Lassan 5 éve járok Bakó Attila személyi edzőhöz a Corner Fitnessbe.

Sok edzőtermet próbáltam ki régebben de igazából sehol sem éreztem, hogy oda tartozom, itt a Corner Fitness-ben viszont családias a hangulat. Amikor 5 éve személyi edzőt kerestem bejártam pár környéken lévő termet míg végül rátaláltam erre a helyre és az Attilára akivel első perctől megértettük egymást. A célom egy jó kondíció megszerzése és fejlesztése volt valamint a magas vérnyomásom gyógyszer nélküli csökkentése. Eleinte egy szabályos húzodzkodás vagy lábemelés is nehezemre esett. Nagyon jó érzés látni a saját fejlődésemet és pozitív visszajelzéseket kapni mindenhonnan. Sajnos a diétázás nem erősségem ezért látványos fogyást nem tudok felmutatni de soha nem éreztem ilyen jól magam a bőrömben. Hetente 4-szer járok személyi edzésre és 2-szer futni a közeli patak mellé illetve télen a futópadokra.
A Corner családias hangulatát nagyon kedvelem, a recepciós lányok már félreteszik nekem a kedvenc szekrényem kulcsát is.
Még 1-2 db kardio evezőgép és egy jóval hatásosabb emeleti légkondi jól jönne.
Andi vendége: Bóta Viki
Riportalanyom Bóta Viki.

Mióta jársz a Corner Fitnessbe és hogy találtál ránk?
Kb. egy éve ismerősöktől hallottam a teremről, illetve hallottam az edzőkről, hogy nagyon jók, ezért döntöttem úgy hogy elmegyek és kipróbálom a termet.

Milyen tipusú órákra jársz?
Heti 4-5 alkalommal járok a Cornerba edzeni.  2-3 alkalommal jógára illetve heti 2-3 alkalommal fullbody-ra vagy crossfitre.

Mit adott neked a jóga?
A jóga a legjobb dolog ami ezidáig történt velem az életemben a sportos karrieremet tekintve.Mindemellett a jóga testi és lelki fejlődést, megnyugvást jelent számomra. Amikor a jógaórán vagyok azt érzem hogy csak Én vagyok és ekkor tudok teljesen kikapcsolni és csak önmagamra figyelni. A jóga számomra az élet jelenti. :)
A tudásomat szeretném elmélyíteni, így idén jelentkeztem jóga oktatói tanfolyamra is.

Sok sikert és kitartást!......még az is elképzelhető, hogy kollegák leszünk:)


Bagoly vendége: Balla-Szabó Klaudia
Vendégem és interjúalanyom,  Balla-Szabó Klaudia.
Klau több, mint öt éve jár hozzánk, töretlen bizalommal.
Mi eddig még nem találkoztunk, Klaudia a babavárás időszakában kezdett hozzám járni kismama tornára.

Minek köszönhetjük, hogy ilyen régóta a vendégünk vagy?
Az edzés számomra nem csak a mozgás adta plusz energiáról szól, hanem egy közösségben való időtöltésről is. Szeretem azt a közvetlen, pozitív és családias légkört, ami a termet jellemzi. A recepciósok és edzők mellett az edzőtársak is rendkívül segítőkészek. További pozitívum, hogy számos edzéslehetőség közül lehet választani, így például a várandóságom alatt is tudtam látogatni a termet és most a szülés után is tudom.
Milyen óratípusokat látogattál korábban?
Leginkább a cardio és súlyzós edzést preferáltam, ezért a kezdetek kezdetén személyi edző segítségét vettem igénybe egy induló edzésterv összeállításában, majd ahogy telt az idő és fejlődtem, folyamatosan fejlesztettem azon. Várandóságom nyolcadik hónapjáig edzettem így, természetesen egyre kisebb intenzitással, aztán az utolsó időszakban kismama tornára váltottam.

Miben segített a kismama torna a várandóságod idején?
A várandósság fizikai és lelki változást is jelent, az óra pedig mindkettő pozitív megélésében segített. Az utolsó trimeszterem is panaszmentesen telt és sok hasznos információval gyarapodtam az órán például a szülést illetően is.

Jelenleg baba-mama órára jártok kislányoddal, Borókával. Hogyan segít Neked ez a mozgásforma?
A várandósság és a gyermekágyas időszak után remek lehetőség, hogy fokozatosan visszanyerjem korábbi edzettségi szintemet és kimozduljak otthonról mindezt úgy, hogy a kislányom is velem tarthat. Mivel Boróka már a kezdetektől látja, hogy a mozgás az életünk részét képezi, bízom benne, hogy ezzel pozitív példát mutatok számára.
Bár csoportos mozgásformáról van szó, egyénre szabott feladatok is vannak az eltérő szülésélményeket követő megfelelő regeneráció érdekében. Az óra mindemellett jó hangulatú, lelki terápiaként is szolgál az edzőnknek köszönhetően.
 
Sok anyuka nehezen mozdul ki, indul el a babájával.
Ajánlanád e többi anyukának?
Igen, ajánlom, mert különböző edzettségi szinttel vagy akár sport háttér nélkül is részt lehet venni a baba-mama órán, hisz az intenzitást, terhelést mindenki maga választja meg. Nem kell gyermekfelügyeletről gondoskodni, mert az órának a babák is részesei. Első gyermekes anyukaként pedig nekem még az is sokat jelent, hogy hallhatok tapasztalatokat, véleményeket és tanácsokat kaphatok a gyereknevelés körüli kérdésekben.

Néhány hónap múlva, ha már jobban megerősödsz a szülés után, milyen mozgásformával, esetleg óratípussal szeretnéd visszahozni a szülés előtti állapotot?
A szervezési rutinomat már folyamatosan fejlesztem Boróka mellett, hogy a súlyzós edzést fokozatosan vissza tudjam vezetni, illetve a futást újra tudjam kezdeni. A saját testsúlyos, csoportos órák is érdekelnek, így időbeosztástól függően akár ezzel is kiegészíteném az edzéstervemet.

Nagyon köszönöm a válaszokat!
Találkozunk a következő órán!
Andris vendége: Nagy Kitti
Nagy Kitti 24 éves, a vendéglátásban dolgozik és azzal keresett meg hogy szeretne egy kicsit fogyni és egy izmos nőies formát összehozni.

Ha jól tudom mielőtt megkezdtük a közös  munkát már voltak próbálkozásaid más termekben is, miben különbözik ezektől a Corner Fitness?
Igen, jártam más edzőtermekben is. A legjobban azt szeretem ebben a teremben hogy nagyon családias,barátságos, a recepciós lányok közvetlenek és itt nem érzi magát az ember semmivel sem kevesebbnek a másiknál.

Meg vagy elégedve az eddig elért eredményekkel, edződdel és módszereivel?
Az eredményeimmel nincsen probléma bár tudom hogy ha mindent  100%-ig betartanék jobb is lehetne. Az edzőmmel maximálisan elégedett vagyok, figyelmes, segítőkész és a rosszabb napjaimon sem engedi hogy lecsaljak az edzésből.

Miben más szerinted az edzés edző segítségével?
Segít az étrend kialakításában, motivál és ad egy rendszert az egész edzésnek, valószínűleg egyedül nem lennék képes ekkora intenzitással edzeni. Mindenkinek ajánlom akinek van rá lehetősége.

Melyik a kedvenc izomcsoportod és gyakorlatod?
Természetesen a láb-fenék. Kedvenc gyakorlatom nincs, minden gyakorlatot szeretek amit ott érzek ahol kell és tudom hogy van értelme.

Végül mesélnél arról hogy szerinted mekkora szerepet játszik az étkezés az edzésben?
Jó pár hét diéta után megtanultam, hogy ha nem figyelek oda maximálisan a kitűzött cél sem jön el olyan hamar, 70% étkezés 30% edzés!

Köszönöm! Így tovább!
Tünde vendége: Galacsik Petra és Károlyi Hajnalka
Riportalanyaim Galacsik Petra  és Károlyi Hajnalka, választásom azért rájuk esett, mert amikor én a terembe kerültem, ők már akkor is a kangoo szerelmesei voltak, és azóta is minden órán jelen vannak és támogatnak, az ilyen vendégek miatt szeretem azt amit csinálok.

Hogyan kerültél a terembe?Mi az ami, megfogott, ami miatt maradtál?

Galacsik Petra:
Szerencsésnek érezheti magát az ember, ha egy fitness terem szomszédságában lakhat. Így kerültem a Corner Fitnessbe.
Károlyi Hajnalka:
Egy sportsérülésem után kerestem a lehetőséget, hogy tovább mozoghassak. Olyan helyet kerestem ami közel van a lakóhelyemhez. Elsősorban a társaság fogott meg és az edző hozzáállása.

Melyik a kedvenc órád es miért?
Galacsik Petra:
A kangoo a kedvenc csoportos órám, azért mert egyszerre tudom levezetni a feszkót és töltődöm fel energiával.
Károlyi Hajnalka:
Amikor új sportot kellett választanom, fontos volt, hogy megfelelően dinamikus, aerob és ízületkímélő legyen. Ezek alapján a kangoot választottam.

Miért fontos számodra a mozgás? Miért ajánlanád másoknak a Cornert??
Galacsik Petra:
A mozgás ugyanezért fontos, mentálisan és fizikailag is egészségesen tart.
Ajánlom mindenkinek, mert családias hangulatú, rengeteg mozgásforma fellelhető és jól megközelíthető.
Károlyi Hajnalka:
A mozgás testi és lelki pozitív hatásai miatt fontos számomra.
Ajánlom mindenkinek,  akinek fontos a társaság, a légkör, a rugalmas bérletrendszer és a kedvező árak.
Balázs vendége: Szabó Márta
Szia Márti! Elnondanád nekem, miért pont a Cornerfitness-re esett a választásod?
Szia! A döntő szempont az volt, hogy közel van és munkába menet, illetve hazafelé útba esik.

Mi volt az első benyomásod, amikor beléptél?
A recepciós hölgy (bár már nem emlékszem, ki volt aznap műszakban) kedves, és segítőkész volt, elmondta az árakat, a lehetőségeket, megmutatta az öltözőket, megkért egy kollégát, hogy vezessen körbe a teremben, és a személyi edző kiválasztásában is segített. A tisztasággal is teljesen elégedett voltam, látszik, hogy a rendre folyamatosan ügyelnek.

Mi a véleményed a terem felszereltségéről?
Ez az első konditerem, amiben megfordulok, de ha azt mondom, hogy nem fordult meg a fejemben eddig, hogy váltsak, az talán kielégítő válasz lehet nem?

Igen, ez elég kifejező :)! A személyi edzőről mi a véleményed?
Igazán jó kapcsolat alakult ki közöttünk. Amellett, hogy egy igazi hajcsár, szórakoztató is az edzés vele. Nagyon figyel a végrehajtásra, egyéni igényekre, és kellően rugalmas is.

Akkor kijelenthetjük, hogy jó választásnak bizonyult a Corner Fitneszbe betérni?
Igen, határozottan elégedett vagyok. Nem az a nagyon flancos, frusztráló divatterem, hanem inkább ez a baráti, családias hangulatú fitneszterem. Én jó szívvel ajánlom mindenkinek!

Nagyon köszönöm a válaszaidat, további kellemes edzéseket kívánok neked a jövőben :)!
Köszönöm :)!
Gina vendége: Gergely Szilvi
Vendégem, Gergely Szilvi számára egy bizonyos februári hétfő este ugyanolyan vízválasztó volt, mint nekem – ezért is választottam őt az interjúhoz. Ugyanazon a napon kezdett el ugyanis a Cornerben zumbára járni, amelyiken én megkaptam Karitól a Csodacsapatot.

Pontosan mióta is jársz hozzánk, a Cornerbe?
Idén februárban kezdtem. A szülinapomra a páromtól egy zumba-bérletet kaptam a terembe. Egy barátnőmmel, Bettivel együtt jöttünk, és azóta is vele járok zumbára.

Honnan hallottál a teremről?
Betti mesélte, hogy volt egy zumbán a Cornerben, így jött az ötlet. Az elmondása alapján másik oktatóra számítottam, de te jöttél be. Kiderült, hogy épp akkor kaptad meg a csoportot, és az volt az első órád. Kicsit tartottunk tőle, hogy milyen lesz, de nem csalódtunk.

Más órákra is jársz a Cornerben?
Nem, a zumba az egyetlen! Ebben megtaláltam magam, és teljesen ki tudok kapcsolni abban a 60 percben. Ezt a fajta mozgást érzem sajátomnak. Korábban spinningeltem, de most elég a zumba.

Mik jutnak először eszedbe, ha azt mondom, Corner-Zumba?
Kikapcsolódás, barátságosság, nyitottság, felszabadult hangulat, jó társaság. És te!

Miért szereted ezt az órát?
Ahogy az óráról, úgy a teremről is elmondható, hogy itt nincs megfelelési kényszer. Nem számít, hogy kinyúlt tréningnadrágban vagy a legújabb ruhákban vagy, és hogy az XS-es vagy XL-es, hogy 12 vagy éppen 62 éves vagy, hogy gépeken gyúrsz vagy aerobikozol – itt mindenki elfogadja a másikat. Számomra nagyon fontos, hogy ilyen családias légkörben engedhetem ki az egész napos fáradtságot.
Az órát illetően nagyon szeretem, hogy senki nem érzi magát kellemetlenül, kényelmetlenül az első alkalmakkor sem: jó élmény volt, hogy eleinte, bár a koreográfiákat nyilván nem tudtam még, te odajöttél, magyaráztál, segítettél, és az óra bulizós hangulata magával ragadott. Nem azon aggódtam, hogy bénázom, hanem így is jól éreztem magam, és úgy látom, ezzel mindenki így van. Szeretem, hogy összetartó és az újakat befogadó, segítő a csapat, aminek boldogság a tagja lenni. Tényleg mindenkinél működik, amit óra elején mondasz a kezdőknek: itt nem az számít, hogy precízen táncolod-e a koreográfiát. Itt az a fontos, hogy jól érezd magad és élvezd az itt töltött időt!

Igyekszem, hogy így legyen. Ha valamit változtatnál a termen, mi lenne az?
Szeretem a Corner Fitnesst, úgy, ahogy van. Talán nyáron lehetne jobb a légkondi, mert időnként elég szauna-jellegű a meleg a termekben.

A zumbát illetően min változtatnál?
Semmin! Ha bármi változna, akkor nem járnék ide, úgyhogy ne változtassatok rajta! Így is sok helyen megfordultam már, és úgy örülök, hogy végre megtaláltam azt a termet, oktatót, stílust és csapatot, ahol jól érzem magam. Ne változzon semmi.

Ezt igazán jó hallani. Ha mégis mondanod kéne valamit, mi lenne az?
Az órarend. Legyen heti három zumba, ne csak kétszer tudjunk együtt táncolni.
Viki vendége: Gáspár-Fülöp Zsófia
Mióta jársz hozzánk a Corner Fitnessbe?
2016. július óta.

Hogyan kerültel ide, hogyan talàltál ránk?
A környéken lakom, gyakran sétáltam errefelé, így kezdtem el idejárni.

Milyen célokkal kezdted az edzéseket?
Elsősorban fitt szeretnék lenni, kibírni minden nehézség, levegőkapkodás nélkül például egy hegyi túrát. Másodsorban szeretném megelőzni a túlsúllyal összefüggő betegségeket, harmadsorban pedig formásodni-fogyni szeretnék.

Hogyan érzed magad a Cornerben?
Eleinte féltem, hogy az edzőtermekkel és az odajárókkal kapcsolatos sztereotípiák igazak. Amióta rendszeresen eljárok, látom, hogy felesleges aggodalmaskodni a többiek miatt, általában segítőkészek és kedvesek az emberek.

Köszi szépen a válaszokat Zsófi, remélem, hogy hosszú ideig nálunk maradsz!
Kari vendége: Kathi Renáta
Interjú alanyom:Kathi Renáta
2 gyermekes anyuka álmokkal, célokkal, eredményekkel:)

Hogy kerültél a Corner Fittnessbe?
Körülbelül 7 évvel ezelőtt az első fiam születése után találtam rá a Corner Fitnessre, akkor még Fila fitnessként volt ismert. Pilates órára jártam, hogy a terhesség és szülés okozta változást felülírjam, de éreztem, hogy szükségem van arra is, hogy ne csak a feladatot lássam magam előtt, hanem csinálhassak valami bulisat is. Nos, ez volt a ZUMBA óra, amit Kari tartott. Nagy örömmel jártam rá, de a rendszerességet, és a megfelelő étkezésre való odafigyelést nem tudtam párosítani.

2011-ben és 2013-ban futottam félmaratont, ezek segítettek időről időre megmutatni, hogy az állóképességem még korántsem veszett oda, de azt is megmutatta, hogy van még mit tenni annak érdekében, hogy fejlődjek. A kilók ide-oda ugráltak annak függvényében, hogy éppen mentem-e futni, vagy odafigyeltem-e az étkezésemre.

Mi volt a motivációd, mi a célod-elérted-e?
1 éve született meg második kisfiam, így azt már tudtam, hogy nem hagyhatom el magam úgy, mint az első szülés alkalmával, és kitűztem célul, hogy márpedig leadom azt a közel 8 éve kísértő 10 zavaró kilógrammot, és ami még fontosabb, ésszel fogom tenni. 3 hónappal a szülés után megkerestem Karit, és heti 3 alkalommal elkezdtünk dolgozni a terven. Fokozatosan terhelt, és a változatos edzésekkel folyamatosan tartotta bennem a lelkesedést is. Már 2 hónapja edzettünk, amikor a Corner hirdetett egy fogyiversenyt. Imádok versenyezni. Gondoltam ez nekem való feladat, van miért küzdeni 2 hónapon keresztül, így beneveztem rá. Ez 5kg minuszt jelentett, és ez mind zsírból! 4. helyen végeztem és elkezdtem hinni magamban. Így kitűztem a következő célt, egyből kettőt is. A félmaratonon bemegyek 2 óra alá, és még a kisbabám 1 éves szülinapja előtt lefutom a maratont.

Kari a legizzasztóbb gyakorlatokat vetette be, és arra is odafigyelt, hogy ne csak az izmaim legyenek rendben, hanem a lelkem is. Őszintén szólva talán ő jobban elhitte, hogy minderre képes leszek, mint én magam. 9 héttel a szeptemberi félmaraton előtt a futóedzéseket vettem atlétika edző segítségével(Barati Kriszti) , mert Kari is féltett az idő rövidsége miatt a sérüléstől; futni pedig tényleg nem szabad ész nélkül.

Októberben a maratont is sikerült lefutnom! Ami a legfontosabb, hogy erőlködés, sérülés nélkül és örömmel tettem. Ezt az álmom nem válthattam volna valóra Kari, Kriszta és a családom támogatása nélkül. A legszebb hozadéka talán mégis az, hogy a 7 éves fiam megkérdezett a maratoni szurkolás után, hogy ő mikor indulhat futóversenyen. Jó érzés, hogy büszke rám.
A célomat ugyan elértem, de ilyenkor érdemes a sikerekből erőt merítve menetelni tovább, hiszen a következő cél eléréséig még hátra van 3kg. Lelki szemeim előtt látom Kari arcát, ahogy bejelenti a kedvenc gyakorlatom után -ami a 10kg-os medicin labda falra dobálása-, hogy akkor még hozzáveszünk 3 feladatot, megismételjük 4x és ez még csak a bemelegítés :D
Kriszti vendége: Sípos Sándorné, alias Sipi Zsuzsi
Vendégem: Sípos Sándorné, alias Sipi Zsuzsi

Korábban már említetted nekem, hogy egy másik, zuglói terem bezárása után kerültetek a Corner fitness-be. Mikor kezdtetek ide járni, mi alapján választottátok ezt a termet, mik voltak azok a szempontok, amik meggyőztek a Corner mellett?
Idén év elején szűnt meg az a hely, ahova korábban jártunk, ezért keresnünk kellett egy újat, a választásunk erre a teremre esett, mert összességében ez  volt a legszimpatikusabb. Nemcsak mert a lakóhelyünkhöz kényelmes távolságra van, hanem mert az áraival és komplex szolgáltatásaival a legjobbnak bizonyult. Hatan, lányok jöttünk át, és még mindig itt vagyunk, csak ritkán fordul elő, hogy az életkörülmények miatt kimarad az edzés.

Mikor kezdtél el edzeni, mi motivált?
Körülbelül 40 éves lehettem, amikor egy volt osztálytársnőm elinvitált egy edzőterembe. Nem volt semmilyen egészségügyi oka, hogy csatlakoztam hozzá, egyszerűen felkeltette az érdeklődésemet a mozgás, szeretek új dolgokat kipróbálni és a társaság is meggyőző volt. Persze ennek az lett az eredménye, hogy többet beszélgettünk a kondi gépeken ülve, mint edzettünk, de végül is közben nagyon jól éreztük magunkat. Szakaszosan jártunk edzeni, annak megfelelően, hogyan tudtuk az életünkbe illeszteni és több edzőtermet is kipróbáltunk, végül a csoportos órák mellett kötöttünk ki, ahol már a beszélgetést mellőznünk kellett, viszont az edzés eredményesebbé vált.

Mi volt az első benyomásotok, amikor megérkeztetek a Corner-fitness-be, melyik szolgáltatást emelnéd ki leginkább?
Az első pozitív élmény a recepciónál ért minket, a recepciós lány nagyon segítőkész és kedves volt, mindemellett a teremről és szolgáltatásairól kimerítő tájékoztatást adott. Említettem már, hogy a tornabérletek árai is nagyon kedvezőek:  a többféle bérlet típus miatt mindenki megtalálhatja az időbeosztásának megfelelő, kedvező árú bérletet, másrészt a bérlet vásárlásával mindenki jogosulttá válik a kondi gépek használatára is, ezért akár a csoportos órát megelőzően vagy követően van lehetőség kondizni.
Hetente milyen gyakran látogatsz el a terembe, és milyen szolgáltatásokat veszel igénybe, mi a véleményed azok színvonaláról?
Általában heti négyszer el tudok jönni csoportos fitnesz órákra. Alakformáló és pilates órákat látogatom rendszeresen, majd az órákat követően még szaunázni szoktam, ezekkel nagyon elégedett vagyok. Szerencsére ez egy nagyon sokoldalú terem, annak ellenére, hogy én csak a szaunát szoktam igénybe venni, található még kozmetikus, manikűrös, szolárium, és a pultnál nagy választék van a különböző táplálék kiegészítőkből, és energia italokból.

Milyen hatással van a családodra, a szűk környezetedre, hogy ilyen rendszeresen jársz edzeni, támogatnak-e az egészséges életmódban?
Igen, támogatnak, a férjem is ebbe az edzőterembe jár, hetente kétszer kondizik. Természetesen, a testi-lelki jóléthez már régen felismertük a mozgás szükségességét, ezért támogatjuk egymást, és megteremtjük az időt- a mindkettőnk számára nélkülözhetetlen- edzésre. Egyelőre még az étkezésben nem tökéletesítettük ez egészséges életmódot, de apró lépésekkel haladunk afelé is. A környezetemben lévők is felismerték, hogy milyen jó hatással van a testedzés, a kezdő lépést ennek ellenére csak nagyon kevesen teszik meg. Bízom benne, hogy minél többen csatlakoznak hozzám, korábban rendszeresen dicsértem a termet, invitáltam, próbáltam motiválni őket, de amíg a belső szándék nem alakul ki, addig felesleges agitálni.
Mi a kedvenc órád, esetleg van e valamilyen felszerelés, edzésmódszer, vagy szolgáltatás, amit szeretnél?
A kedvenc óráim azok, amikre járok. Nagyon szeretem az újdonságokat kipróbálni, legyen az egy új eszköz, vagy új edzésmódszer. Korábban a TRX is a kedvenceim között szerepelt, remélem lesz lehetőségem újra azzal edzeni, akár azon órák keretein belül, amikre járok, akár csak egy-két gyakorlat idejére.  Más funkcionális eszközök is érdeklenek, szóval minden jöhet, ami új és hatékony edzést nyújt.

Kedves Zsuzsi, nagyon köszönöm, hogy vállaltad az interjút, remélem még sok órán találkozunk a Corner-fitness-ben, a lányokkal sokáig fogtok ide járni edzeni, és a szünetekben beszélgetni, valamint a környezetedből is egyre többen csatlakoznak hozzánk!
Szatyi vendége: Szántó Györgyi

Vendégem: Szántó Györgyi - alias GYÖRGYUSZ

Györgyusz nyugdíjas éveiben sem tétlenkedik, minden kedden és  csütörtökön  koncentráltan, precízen végzi a pilates gyakorlatokat.

Ha jól emlékszem, egy másik terem bezárása miatt kerültél hozzánk -  eredetileg ideiglenes megoldást jelentve -  hiszen elég messze vagyunk a lakhelyedtől.  Végül  mégis nálunk  ragadtál. Mi volt ennek az oka?
Valóban, idén májusban volt egy éve, hogy idejárok. Úgy döntöttem, hogy nem baj, ha távolabb is vagytok, mert itt érzem jól magam. Ha már az ember gyötri magát, akkor legyen meg a jó érzés is. Itt olyan órára találtam ami feldobott.

Példaértékű az az  elkötelezettség, ahogy komolyan veszed a mozgást, és beépült az életedbe. Visszatekintve a múltba, honnan hoztad a sport iránti szeretetet?
Gyerekkoromban folyton az utcán lógtam, játszótéren voltam, rengeteget kirándultam a szüleimmel, nyaranta sokat eveztünk a Dunán. Egyesületben versenyszerűen  nem sportoltam, bár  tinédzser koromban a kézilabdával próbálkoztam. A  labdajátékok azonban  nem az én világom.  Később, amikor a kocogás népszerű lett itthon , rendszeresen részt vettem különböző versenyeken is. A maximális teljesítményem 12 km volt. Őszintén bevallva, magát a futást nem nagyon szeretem, de az  utána levő érzést -  azt, hogy meg tudtam csinálni - nagyon! Felszabadul az endorfin, aminek köztudott a pozitív élettani hatása. Később gerincproblémáim jelentkeztek, így a futást abba kellett hagynom. Sokáig gyógytornára jártam, majd kerestem azt a mozgásformát, ami nekem a legmegfelelőbb - így találtam a pilatesre.  
Mely gyakorlatokat, eszközöket kedveled leginkább, és melyek, amiket nem annyira kedvelsz?
A lassú, nyújtó mozdulatokat nagyon szeretem, és a gumikötél kivételével az eszközök ellen sincs kifogásom.

Milyen pozitív hatása van a civil életedben a  rendszeres  mozgásnak?
Mivel teljesen beépült a mozgás az életembe, a hiányát érzem azonnal, ha valami miatt kimarad 1-1 torna. A sport segít, hogy gyógyszerek nélkül, fitten tudom élni mindennapjaimat, helyt tudok állni a család dolgaiban. A család tiszteletben tartja:  ha Anya megy tornázni, az „ szent dolog.”

A sporthoz fűződő viszonyodat tovább tudtad-e adni a környezetednek, családodnak?
Rendszeresen járunk együtt síelni, a férjem fiatal korában focizott, minden nap járt edzésre. A fiam is hobbiszerűen  focizik. A sógornőm testnevelő tanár, akinek a fia a népszerű sportriporter: Szántó Dávid….

Úgy tudom, hogy nemcsak a mozgás képviseli életedben az egészséges életmódot, hanem a táplálkozásra, egészségügyi vizsgálatokra is nagyon  odafigyelsz.
Gyerekkoromban soha nem volt súlyproblémám, majd  13 évesen hirtelen meghíztam 63 kg-ra. Rettenetesen megijedtem, azóta mindig odafigyelek  a vonalaimra. Megkerestem egy táplálkozási tanácsadó céget is, ahol különböző vizsgálatokkal
( hormon, vércsoport) meghatározták a szervezetem szükségleteit. A napi négyszeri étkezést tartom, ( reggelizem is - azelőtt ez elmaradt!)  megbeszéltük, hogy mely ételeket kell csökkentenem, vagy elhagynom, és melyek a jótékony hatásúak. Nem minden esetben tudom 100%-ig tartani, de igyekszem odafigyelni.

A családod étkezését is próbálod  egészséges irányba terelni?
Igen, természetesen.  A nagyobbik fiam teljesen „ önjáró”, őt nem lehet befolyásolni, de a kisebbik fiam nagyon tudatos az étkezésben. Ő még tájékozottabb is , mint én vagyok e területen. A lányom szintén megcsináltatta a vizsgálatot, és e szerint táplálkozik.

Ha bűnözöl, milyen jellegű ételek ejtenek kísértésbe?
Nem vagyok édesszájú, de időnként egy kis minőségi  étcsokoládét eszem, ill. nem ajánlott nekem a disznóhús- pedig néha azt is megkívánom…

Szedsz-e táplálék kiegészítőket?
Magnéziumot, kalciumot, C vitamint. Néha  L-carnitint iszom tornánál, ill. fehérje port , ha nincs meg az aznapi fehérje beviteli mennyiségem.

Tudnál útravalót  mondani azoknak, akik  még csak most barátkoznak a gondolattal, hogy esetleg elkezdjenek mozogni?
Igen, jöjjenek, mert mozgás nélkül lehúzhatják a redőnyt!  Nagyon jó a hangulat, barátságok alakulnak ki, klub jellegű a légkör.  Ha találunk egymás életében közös pontokat, segíteni is tudjuk egymást!

Györgyusz drága!  Kívánom, hogy 120 éves korodig ilyen egészséges, fitt és szép legyél!
Köszönöm, hogy beszélgettél velem!

Iza vendége: Iker Anikó

Kedves Olvasók!

Riportalanyom Iker Anikó, aki évek óta sportol, és már több edzőtermet is kipróbált. 2013 tavaszától  jár a  Corner Fitnessbe, amióta az általa nagyon kedvelt edzőterem bezárt. Többek között arról is faggatom őt, hogy miért döntött a Corner mellett.


Szia Anikó! Kérlek, meséled el, hogy mikor és miért jöttél a Corner Fitnessbe edzeni?

2013. év elején bezárt az az Edzőterem az Örsön, ahova már évek óta jártam edzeni. Bevallom megijedtem, mert a jól bevált dolgokhoz szigorúan ragaszkodom az életem minden területén. Maradt a bérletemen még el nem használt alkalom és az Edzőterem irányított a Corner-be. Eljöttem, kipróbáltam és maradtam.


Miért maradtál itt? Mi az amivel esetleg többet nyújt számodra a Corner, mint más edzőterem?
Számomra elsősorban az jelent nagy vonzerőt a teremnek, hogy Te Iza itt tartasz órát. Továbbá helyileg nagyon jól és gyorsan elérhető a munkahelyemről a Corner. Illetve ami még nagy előny más termekkel szemben, hogy egy bérlet-alkalom felhasználással maradhatok két órát is edzeni egyhuzamban. Változatos az órarend, ha nem tudom a szokásos menetrendemet tartani, akkor is biztosan tudok valami remek mozgásformát választani.


Mi a célod az edzéssel?
Egyrészt stressz levezetésként másrészt kikapcsolódásként járok edzeni. Így tudom azt elérni, hogy a mai rohanó világban minden héten legalább egy-két órát tudok önmagammal törődni. És természetesen nőből vagyok, szeretnék a külsőmre ügyelni és sokáig megtartani a fiatalos lendületem. És minden óra meggyőz arról, hogy van még hova fejlődni és újabb célok eléréséért megdolgozni.


Tapasztaltál-e változást magadon?
Igen, nagyon is sokat: kívül-belül. Én alapvetően körte-alkat voltam, amit sikerült átalakítanom, amiben Neked igen jelentős részed van. Már a mindennapjaim részévé vált a mozgás, szinte függő lettem: ha nem tudok jönni, hiányzik. És boldog vagyok, hogy egy ilyen remek csapat tagja lettem.


Kedves Anikó, köszönöm, hogy vállaltad az interjút. Találkozunk jövő héten ismét az edzésen!:-)

Kari vendége: Laczkó Ildi

Szerencsésnek mondhatom magam, hisz riport alanyom kiválasztásánál  a bőség zavara okozta a legnagyobb „problémát”. Választásom végül Laczkó Ildire esett, akivel (többekkel egyetemben) már közel 20éve koptatjuk együtt az edzőcipőnk talpát. Ildi lelkesedése és kitartása eredményes, ő nyerte meg pár évvel ezelőtt -fiatalokat is maga mögé utasítva- a Corner Fitness háziversenyét.

Ildi, mióta sportolsz és mi hozott le a fitneszbe?
15-20 éve járok terembe,  nagyon  szeretek mozogni.  Előtte  futottam, de egyedül  unalmas volt, sokszor lusta voltam elindulni otthonról. Ekkor határoztam el, hogy keresek egy olyan mozgásformát, ahol társasággal( mi viccesen sorstársként szoktuk emlegetni magunkat), irányítottan és hatékonyan formálhatom magam. Szerencsémre amikor elkezdtem terembe járni  (nem ide)találkoztunk , "kicsit" fiatalabbak voltunk és lelkesek.  Nemcsak az edzések voltak szuperek , de a beszélgetések a törődés is  nagyon jól esett.

Melyek a kedvenc óráid és milyen gyakran jössz edzeni?
Kedvenc órám a step  és a spinning. Az én ritmus érzékem és hallásom nulla, a zene sajnos tánc közben sem zavar. Neked sikerült a steppet  úgy megtanítani, hogy a kedvencem, imádom. Ezen az órán nem lehet másra gondolni, garantált a kikapcsolódás. Nagyon sajnálom, hogy délután már nincs olyan gyakran  ilyen óra, de így megismerhettem más mozgásformákat is.   Nagyon szeretem a  gerincgimnasztikát, rendszeresen járok  alakformáló és  jóga órára is. Sokszor nem tudok válogatni, arra a foglalkozásra megyek , amelyikre időm engedi. Ezért  spinningre  nem tudok bejelentkezni, de nagyon örülök, ha van hely, mindig megyek.  lehetőségeimhez mérten, de legalább heti 2 alkaolmmal le jövök sportolni.  

Törzsvendégnek számítasz a Corner Fitness-ben.Miért kötöttél ki nálunk, miért jársz ide?
A terem hangulata vonzó számomra, az öltözőben  a lányok csicsergése, vidámsága, az edzés  segít a mindennapos problémákat   feledtetni. Egy korábbi fitneszes rendezvényen sporttársakból baráti társasággá vált "Csillámpónikkal" azóta is rendszeresen mozgunk együtt.
Mivel elsőként  velük találkozunk, ha belépünk, természetesen a recepciós lányok kedvessége , figyelmessége is  hozzájárul a terem családias hangulatához.

Köszönöm Ildi, remélem a következő 20évet is sportosan töltjük!

Blanka vendége: Tóth Szilvi

Mi tetszik a Corner Fitnessben, miért minket választottál?
Már 2 éve ide járok, heti 3-4 alkalommal reggelente. Nemcsak jól érzem magam itt, de közel is van: kocsival 5 perc alatt itt vagyok. Ezenkívül a bérletek is nagyon jó árban vannak - főleg a reggeli a bérlet, ami nekem nagyon bevált!

Milyen órákra jársz a legszívesebben?

Alakformálóra és step órákra,  reggel 8-9-ig, mert ekkor van lehetőségem edzeni. A kedvencem
egyértelműen a step, a kedvenc oktatóm pedig Blanka. A step óráknak jó a hangulata, jó, hogy agyban is ott kell lenni: meg kell jegyezni a koreográfiát, így kicsit el tudok vonatkoztatni a mindennapi problémákról... így ez nem csak edzés, hanem kikapcsolódás is! Az oktatók pedig kedvesek, mosolygósak, segítőkészek, a csapat pedig nagyon jó!

Mit szeretsz a legjobban a teremben? Van-e amin változtatnál?
A hangulatot, a társaságot nagyon szeretem. Más termekhez képest elmondhatom, hogy a recepciósok nagyon kedvesek és maga a terem is nagyon jól felszerelt! Semmin nem változtatnék, nincs semmiféle hiányérzetem... Ja, de, lehetne hétfőn és pénteken is 8-9-ig step! ;)

Gergő vendége: Lantos Attila

Miért jársz a Corner Fitnessbe?

Elsődlegesen az egészségem miatt kezdtem el járni a fitnessbe erősítő, konditermi edzésekre. Később ezt  kiegészítettem Gergő kick boksz edzésivel. Megkedveltem az edzését, az órákat, a hangulatot. Ma már érzelmileg is kötődök a teremhez, a kick boksz órán kialakult csapathoz. Tetszik az emberek összetétele, a társaság, a családias hangulat.

Mióta jársz a Cornerbe?

2012. márciustól

Mi a célod?
Heti 5-6 alkalommal járok edzeni. Úgy gondolom a mozgás az egészség alapja. Az ülő munka mellett fontosnak tartom a rendszeres mozgást, ami jó hatással van mindennapi energia szintemre, a fittségemre.  A fő célom az elért formát megtartani, szálkásodni és egészségesen táplálkozni. Az edzés fontos része a hétköznapjaimnak, kellenek a magunk elé támasztott kihívások, a befektetett munka pedig mindig megtérül. Jó a közösség, jó ide tartozni, szocializálódni.

Mit értél el eddig?
105 kg-val indultam. Kezdetben csak konditerembe jártam, erősítő edzéseket végeztem. A kick boksz órák indulásával heti 3 alkalommal kezdtem el járni Gergő órájára. Jelenleg 82 kg vagyok. Ez az óra rendkívül jó kiegészítésnek bizonyult, az ott végzett erő-állóképességi, technikai és erősítő gyakorlatok nagyon jól formálták a testem. Sokat számít az edzői vezetés, hogy „kihajtsák” belőlem a maximumot. A zsákolással és a küzdelmekkel kiadhatom magamból a napi feszültséget. A csoportszellem nagyon jó motivátor, fontos a közösségépítő erő! Ha nem lenne a kick boksz óra, önmagában a súlyzós konditermi edzést már feladtam volna. Gergő kick boksz órája pont ideális számomra, mert nem vérre menő küzdelmekről szól, de lehet fejlődni technikálisan és fizikálisan is!

Laura vendége: Altmann András

Riportalanyom Altmann András, aki a gerinctornák szorgalmas férfi tagja.

András, miért szeretsz a Corner Fitnessbe járni?

-Több olyan előnye van ami miatt a CF-t választottam. Az edzők/oktatók és a teljes személyzet kedves, szimpatikus társaság. A gépek megfelelnek az igényeimnek, ráadásul jó részük újabbra lett cserélve az év elején, vagy fel lettek újítva. Nem túl nagy az edzőterem, így inkább családiasnak nevezhető a hangulata. A tematikus órák dinamikusak, jó hangulatúak és rendesen meg is dolgoztatják az embereket! És végül, szerencsére jó közel van az edzőterem! :)

Mióta jársz ide?

-Kicsit több mint egy éve.


Mit szeretsz a csoportos órákban?

- A csoportos órákon profik az edzők. Mivel a hely kialakítása sem teszi lehetővé ezért nincs nagy tömeg és ki tudják javítani mindenki hibáit. Érződik is a törődés, az odafigyelés.
Jelenleg Hozzád járok gerinctornára (régebben Zsuzsihoz jártam TRX-re, Karihoz gerinctornára). Szeretem, hogy nagyon odafigyelsz a részletekre! Nincs lazsálás az órádon,és ezt érzem is, hiszen a derékfájdalmam miatt kezdtem hozzád járni, ami szinte teljesen megszűnt! Akár csak Zsuzsi és Kari, Laura is profi, aki kedvesen motivál és erőt is ad a fejlődéshez, nem csak a módszert!


Érzel-e/ látsz-e magadon fejlődést, amióta a Corner Fitness vendége vagy?

- Persze! Az elmúlt bő évben sokkal jobb lett a kondícióm, minden területen koncentráltabb tudok lenni.


Mi a hosszútávú célod az edzéssel?

- Igyekszem javítani/megtartani a kondíciómat, és úgy fejleszteni az izomzatomat amennyi belefér a szabadidőmbe. Az edzésre úgy gondolok, mint az egészségmegtartás legfőbb eszközére. Közben el is lazít, kikapcsol és felfrissít. De nem szeretnék "függő" lenni. 10 évig kosárlabdáztam versenyszerűen, miközben több más sportot is kipróbáltam. Ennek most már inkább a negatív hatásait érzem. Most már tudatosabb vagyok, jobban ismerem a korlátaimat és igyekszem az arany középúton haladni...

Tünde vendége: Gráczi Tekla Etelka

Kedves Olvasók!

Beszélgetésem alanyával, Teklával nagyon viccesen ismerkedtünk meg.
Én már régóta órát tartottam órákat és a délutáni órák alkalmával rendszeresen összefutottunk a női öltözőben. Nagyon rossz volt a tartása és mindig rászóltam, hogy húzza ki magát!
Várandóssága idején a szüléssel kapcsolatos kérdéseivel is megkeresett.
A baba megszületése óta baba-mama torna órára jár hozzám

Miért kerestél fitnesztermet?
Mindig szerettem volna valamit sportolni, de sehol nem találtam olyan edzőt/tanárt, akivel szívesen dolgoztam volna. Aztán 10 évig nem is csináltam semmit, csak híztam, és amikor végre leadtam 31 kilót, akkor megint nekikezdtem keresni valamit. Aztán várandós lettem, akkor sem akartam eltunyulni, most meg a szülés után is van mit rendbe tenni…, és utána is szeretném folytatni a mozgást.

Miért minket választottál?
Eredetileg tetszett a fight aerobic, és arra szerettem volna járni, hogy leadjam a feszültséget is egyben. Tanácsot kértem és azt javasolták, hogy 10 év kihagyás után ez erős ötlet lenne, és inkább kezdjek alapozással. Viki, aki személyi edző a teremben épp ott volt a pultnál így őhozzá kezdtem járni személyi edzésre, mert nagyon szimpatikus volt. Közben több edzőt is megismertem és mindenkiben megtaláltam, amit máshol hiányoltam: Nem az volt a cél, hogy élsportoló legyek, hanem ők is azzal voltak elégedettek, hogy én élvezem a mozgást, és magamhoz képest fejlődöm. Illetve odafigyeltek arra, amit csinálunk
mindenkire. (Nem csak egy voltunk az akárhányból, hanem mindenkire figyeltek.) Továbbá úgy sem kollektíve nézik a csoportot, hogy ha egy hibázik, akkor mindenkit büntetni kéne, mint egy béna iskolai tanár a múlt századból. (Nem mellesleg felfogják, hogy van különbség az emberek teljesítőképessége között akár alapvetően, akár csak azért, mert kezdő/újrakezdő…) Ezek hiányoztak máshol.

Milyen óratípusokat látogatsz?
FUNKCIIIIIIIIIII! Előtte még egy ideig párhuzamosan személyi edzésre is.
A terhesség alatt gerinctréningre és jógára jártam, (a kismama torna nekem nagyon munkaidőben volt). Most meg baba-mama tornára járok, de tervezem, hogy majd gerincre és a jógára, esetleg trx-re, később pedig funkcira is mindenképp
.

Kipróbálnál-e más óratípusokat?
Kipróbáltam párat, de nem jöttek be. Nem az edzők miatt, hanem egyszerűen nem tudok egy kétlépéses koreográfiát sem megjegyezni, és ritmusérzékem sincs több, mint egy kiszáradt fűzfának. A kudarcot meg nagyon utálom, hiába voltak ugyancsak jófejek az edzők. Még Blankának volt egy fanatic jumpja, ami nem volt koreografált, hanem közelebb állt az erősítés jelleghez, és azt szerettem, de az is munkaidőben volt, így csak néha tudtam lelógni rá.
Ha egyéb óratípusra kértek javaslatot, akkor igazából én sok mindent kipróbálnék, pl. capoeirát, küzdősportot, olyat, ami súlyokkal végezhető, stb. De egyelőre még nem tehetem, később meg örülök, ha az eddigi szerelmekre lesz időm (értsd: ne engem vegyetek alapnak, ha újítási terveitek vannak)


Elégedett vagy a szolgáltatásokkal?
Amiket én használok, azokkal igen.

Ha lehetne, min változatnál?
Nagyobb hely jó lenne.  Amikor utoljára funkcira  jártam aktívan, akkor volt, hogy 40-en is voltunk.  Emellett nekem a női öltözőben nagyon meleg van. Persze értem a célját, de szerintem lehetne picit kevésbé meleg.

Javaslataid, ötleteid, tanácsaid számunkra:
Zene ügyében: Kicsit halkabb zene az órákon? (Jó, lehet, hogy csak nekem hangos, és túlélem.) Néha lehetne más zenei irányba is elmenni. Én pl. jobban élvezem, ha akár Jackora, akár Sliknotra, vagy Rammsteinra stb. mozoghatok.
Bagolynak is vannak király retro zenéi.
Nekem ami kifejezetten hiányzott, az volt, hogy lehetett volna kismama torna kora reggel vagy délután/este, mert szívesen jártam volna. (De a jóga és a gerinctréning is király volt!) Illetve ha majd visszamegyek dolgozni, ugye, a baba-mama is ki fog esni.


Kedves Tekla, köszönöm a segítségedet és várlak a következő baba-mama tornán Olíviával!

Dóri vendége: Bognár Barbara

Bognár Barbara a Szent István Egyetem Állatorvos-Tudományi Kar hallgatója viszonylag új vendége a Corner Fintess teremnek. Egyébként Barbival évfolyamtársak voltunk a gimnáziumban, mindketten dabasi lakosok vagyunk, az egyetem miatt kerültünk Pestre. Általam ismeri a termet, emiatt valamint újdonsült vendégként érdekelt a véleménye a teremről és az ott dolgozók munkájáról.

Barbi, mióta mozogsz rendszeresen?
Kisiskolás koromban kezdtem el lovagolni, amit egészen a gimnáziumi évekig rendszeresen űztem, majd amikor egyetemre kerültem a lovaglás kicsit visszaszorult az életemben. Egyetemistaként elkezdtem egy újfajta mozgáskultúrát, a salsat. Ennek már 3 éve kisebb-nagyobb kihagyásokkal. Néha-néha belekóstoltam a fitness órák ízébe is, ami egyre jobban megtetszett.


Tehát az életed része volt mindig a sport valamilyen formában. Mikor próbáltad ki először a fitness órákat és miért? Mit adott neked pluszban?
Nem emlékszem pontosan, kb. 4-5 éve próbáltam ki először. Elsősorban remek kikapcsolódás és sok energiát ad. Valamint
ahogy a salsa óráknál is jó közösség alakul ki, ahova szívesen jár az ember.

Azt tudjuk, hogy általam ismered a termet. Mégis mi az, ami nagyon megtetszett benne?

Örülök, hogy itt tartod a kangoo órákat, mert nagyon közel van a kollégiumomhoz a terem, kb. 20 percnyire. Emellett pozitívum, hogy nagyon jó a közlekedés oda és diákként fontosnak tartom, hogy a bérletárak is diákbarátok.
J Kedvesek a recepciósok és a vendégek is barátságosak.


Mióta vagy itt és milyen órákat próbáltál ki itt a kangoo-n kívül itt? Mi a véleményed az edzők felkészültségéről?

Három hete járok edzeni a Corner Fitnessbe és többnyire alakformáló órákon voltam már több edzőnél is. Nagyon kemény órák voltak, éreztem is az eredményüket rá pár napra.
J Azt hiszem, csak pozitívat tudok mondani, hiszen nagyon figyelmesek voltak, segítőkészek és szakmailag is nagyon felkészültek, hiszen minden vendégnek az edzettségi szintjükhöz mérten adtak opciókat egy-egy erősítő gyakorlatnál.

Köszönöm szépen! További jó sportolást kívánok Neked, és persze várlak kangoo órán!

Dóri vendége: Tamási-Nikovics Alíz

Másik vendégemmel, Tamási-Nikovics Alízzal is készítettem egy riportot. Ő már „régebbi” vendége a Corner Fitness teremnek, valamint ő az egyik törzsvendégem, amióta ebben a teremben oktatok.

Alíz, áruld el, hogy mióta és mit/miket sportolsz?
20 évesen kezdtem újra intenzíven futni, illetve aerobic órákra járni.

Mióta jársz a Corner Fitnessbe és miért ezt a termet választottad?
Emlékszem, hogy 2013. februárjában az interneten kifejezetten kangoo órák után keresgéltem és akkor akadtam rá a Corner Fitnessre. Azóta járok ide rendszeresen, főleg kangoo órákon vettem részt, de régebben kipróbáltam a fanatic jumpot is. Tehát ez a terem nekem nagyon kedvezett, mivel a lakhelyemhez is nagyon közel van.

Mit nyújt neked a sport, a kangoo?
Stresszoldást, vidámságot és csinos külsőt.


Meg vagy elégedve a terem tisztaságával, áraival, valamint az edzőkkel, a személyzettel, és a többi vendéggel?
Természetesen. A terem nagyon igényes, jól felszerelt. A takarítónőnek is 5* adok, hiszen a terem mindig rendezett (persze, tudom, hogy ez az edzők feladata is),
tiszta, valamint a szőnyegek is mindig higiénikusak. Az öltöző viszont lehetne egy picit nagyobb, úgy látszik, kezdi kinőni magát a terem..
J
A bérletárak is barátiak, viszont a kangoo bérlet felhasználhatóságának időintervallumával nem értek egyet. Szerintem kicsit rugalmasabban kellenne kezelni a felhasználhatóságát, hiszen csak heti 2 alkalommal biztosítják a kangoo órákat. Így ha betegség vagy bármilyen más program közbejön, már nem annyira éri meg megvásárolni. Szerintem több megoldás is lehetne erre, az egyik például hogy legalább heti 3 kangoo órát biztosítsanak a vendégek számára vagy hosszabbítsák meg egy picit a kangoo bérlet felhasználhatóságát. Valamint az ünnepnapokat vegyék figyelembe, ha nincs biztosítva a kangoo óra.
Szeretem, hogy itt mindenki nagyon közvetlen, segítőkész és ez szimpatikus
nekem.

Köszönöm szépen Alíz!

Lovász Andi vendége: Rubin Csilla

Mióta jársz a Corner fitnessbe és miért ezt a termet választottad?
5 éve járok ide és a cornert azért választottam, mert közel van a férjem boxterméhez és így együtt tudunk jönni, amikor ő dolgozni megy.
Melyik órára jársz a legszivesebben?
Jógára és pilatesre járok, amit egy rendkívül kedves fiatal nő tart, aki empátiájával, humorával és szakértelmével messze kiemelkedik a jógaoktatók közül. Az órák változatosak és fárasztóak, pont ahogy én szeretem.Testileg és szellemileg is megdolgoztat aminek köszönhetően sokat fejlődtem az elmúlt években.

Mi a célod az edzéssel ill.milyen pluszt adnak neked az órák?
Az órákkal az erő-állóképesség növelése, nyújtás és kikapcsolódás a célom és ezeket maradéktalanul el is érem. Szeretem, hogy két óra van egymás után, így lehetőség van duplázásra. Jó, hogy az oktató javít gyakorlás közben és nem ijed meg az esetleges gátló tényezőktől és problémás vendéketől. Gyógytornászként rutinos mozdulatokkal segíti bele az elakadó jógázót az adott pózokba.

Köszönöm szépen Csilla!

 
Frissítve: 2018. 02. 19.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz