ujharcos - corner

Keresés
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

archivum 21-40

Egy új harcos feljövőben

A Team Warrior fightere, Tavaszi Péter nyerte meg a november 20-i ?Elit Alakulat? elnevezésű küzdősport gála négyfős, K-1 szabályrendszerű tornáját 71 kilóban.

Az elődöntőben a fiatal, feltörekvő békési versenyzőt, a WAKO Szervezet junior- és felnőtt Magyar Bajnokát, a szeptemberi junior világbajnokságot is megjárt Nagy Dánielt győzte le pontozással.
A másik ágon, a Twins Gym egyik kiválósága, Vásony Márton és a szegedi Full Contact SE. versenyzője, Siklódi József csaptak össze, melyben az utóbbi jutott tovább.A tapasztalt, nagy ütőerejéről híres Siklódi, az elmúlt években rendre tarolta le ellenfeleit nemzetközi gálákon, de most a döntőben Nagy Tibor tanítványa, szisztematikusan bevitt combrúgásaival, kétséget nem hagyva diadalmaskodott felette. Hármoszor is számoltak a szegedi bunyósra, akit végül a gong mentett meg, így elmaradt a K.O. győzelem. Hozzá kell tenni, hogy senki nem gondolta volna a csarnokban, hogy Siklódi akár már az első számolás után is feláll, de ő rendkívüli harci szellemet tanúsítva, végül eljutott a küzdelem végét jelző utolsó gongszóig.

- Az első küzdelmében Peti feszült volt, nem tudott elég felszabadultan bunyózni - ami érthető, hiszen nagyon akarta ezt a győzelmet - de így is egyértelműen nyert ? értékelte tanítványa munkáját Nagy Tibor.
- Úgy gondolom, hogy ez a torna egy mérföldkő lehet a további pályafutásában és az eddigi munkájához méltó győzelemmel akartuk zárni az évet, ámbár nem a legjobb teljesítményét produkálta most! Pufó
k srácként költözött fel pestre és tavaly februárban katasztrofális mozgással kezdte nálam a melót. Bár pozitív ember vagyok, mégsem gondoltam volna akkor, hogy ilyen rövid időn belül ennyit fog fejlődni, ami annak köszönhető, hogy rendkívüli szorgalma és nagy szíve van. Ahogy szoktam mondani, ő még mindig tanuló módban van sok tapasztalni valóval, de örülök ennek a győzelmének (is) és büszke vagyok rá, mert úgy gondolom, jó irányba halad. Meccsről-meccsre hozzá tudunk tenni valamit a bunyójához, és bár természetesen voltak és biztosan lesznek is még rosszabb teljesítményei, alapvetően egyre jobban, érettebben bunyózik, és hosszútávon ez számít.

- Amikor felköltöztem Budapestre, terveztem, hogy edzek majd és talán fogok is egy-két meccset vállalni, de nem gondoltam volna, hogy ennyire ez fogja kitölteni az életem ? emlékszik vissza Tavaszi Péter.
- Ma már teljesen e körül forog minden, ez tölti ki a napjaim, úgy élek, mint egy edzőtáborban. Dolgozok, edzek és pihenek. Ebben Tibinek van nagyrészt szerepe, mert azt mondta, van bennem potenciál, Ő motivált a további munkára. Személyes példájával meggyőzött arról, hogy ha hiszek és teszek a céljaimért, akkor azok elérhetők, bármilyen nehezek is a körülmények, de a lényeg nem is maga az eredményesség, hanem az odaadás és az út, amit járunk. A bunyó tartalmasabbá teszi az életem az által, hogy célokat látok magam előtt azon a területen, amit szeretek, ezért tudom, merre menjek és úgy teszek mindent, hogy elérjem ezeket.

- Korábban is edzettem már és volt is két edzőmeccsem, de azt a munkát egy lapon nem lehet említeni azzal, amit Tibitől tanulok, nem csak technikailag. Megtapasztalhattam, hogy mennyire összetett dolog ez a versenyzés, a versenyre való felkészülés, mennyire teljes embert kíván, ha napról napra ki akarom tágítani a saját határaimat. Ezenkívül, nagyon sokat beszél nekem, egy harcos hozzáállásáról, mentalitásáról, ami engem mindig megérintett és motivált. Hittem Neki, hogy jobb lehetek, nem csak, mint versenyző, hanem a hétköznapjaim is értékesebbek, tartalmasabbak lehetnek és így jobban becsülhetem magam.

- Természetesen, még sok tanulni valóm van, de mára már az a célom, hogy egyre jobb teljesítménnyel, apránként előrébb lépjek és idővel, az ország egyik legjobb 70 kilós bunyósa legyek ebben a szabályrendszerben. Nem sietek? - zárta gondolatait a K-1 tornagyőztes fighter.A döntő mérkőzést a teltházas közönség szűnni nem akaró tapssal jutalmazta, majd Dr. Csábi Bettinától vehették át a versenyzők a díjakat! A gála majd? két órás összefoglalóját november 27-én, szombaton, 17:30-kor sugározza a Sport2 televízió!

Forrás: Team Warrior

 
Frissítve: 2018. 02. 19.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz